Ostvario se san Nedeljka i Dragane (VIDEO)

Izvor: Mondo, 21.Nov.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostvario se san Nedeljka i Dragane (VIDEO)

Obnovljena kuća Dragane i Nedeljka Jovanovića iz Osečine danas se činila premala da primi sve koji su došli da im požele srećno useljenje u novi dom i krsnu slavu Aranđelovdan.

Foto: screenshot/tanjug video

Šesnaestogodišnja Dragana Jovanović i njen mlađi brat ostali su pre 10 godina bez oca, a majka je preminula ove godine. Kuća koju su počeli da grade njihovi roditelji ostala je nezavršena, a oni su do danas živeli u iznajmljenom stanu sa rođakom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Zahvaljujući humanosti Vojske Srbije, namenske industrije i lokalne zajednice, Nedeljko i Dragana dobili su novi dom.

Ovu zimu dočekaće u toploj kući, sa novim nameštajem i odvojenim sobama u kojima će moći da se posvete školskim obavezama, ali i svemu onome što čini svakodnevicu školaraca.

Nedeljko je učenik sedmog razreda osnovne škole, a Dragana, koja pohađa drugi razred Ekonomske škole u Osečini, kaže da posle svih nemilih trenutaka koje im je život priredio, kuća koju mogu da nazovu svojim domom je nešto što im najviše znači.

"Mnogo će nam ovo značiti u budućnosti. Zahvalni smo Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije što su nam pomogli, kao i Centru za socijalni rad Osečina, ali i svim divnim ljudima koji su bili tu da nam pomognu kad nam je bilo najteže", ističe Dragana.

Izvor: tanjug

Adaptiranu kuću, u čijoj su izgradnji učestvovali Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije kao i lokalna samouprava i brojni donatori, danas je obišao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je istakao da je Vojska Srbije uvek tu kada je potrebno, kada treba braniti zemlju, ali i kada treba pomoći.

"Vojsku Srbije čine humani ljudi koji vole svoje sugrađane i koji hoće da pomognu. Vojnograđevinska ustanova Beograd je od svog novca, od svojih prihoda, ne od bužetskih sredstava, donirala kuću za brata i sestru Jovanović, i to dvoje dece zahvaljujući Vojnoj ustanovi Beograd, Vojsci Srbije i zahvaljujući Odbrambenoj industriji Srbije i fabrici "Krušik", mogu da kažu da je njihova budućnost sigurna i izvesna, a na njima je samo da uče", istakao je ministar Vulin.

Izvor: Tanjug

Prema njegovim rečima, postoje stvari koje ne možemo da promenimo, kao što su smrt onih koje volimo, bolest koju ne možemo da izlečimo, ali humanost i odnos prema deci i odnos prema ljudima kojima je pomoć potrebna je nešto na šta uvek možemo da utičemo i tu uvek možemo da menjamo stvari na bolje.

Govoreći o značaju inicijative za pomoć Dragani i Nedeljku Jovanović, direktor valjevskog "Krušika" Mladen Petković istakao je da je ta fabrika namenske industrije, kao društveno odgovorna kompanija, podržala inicijativu ministra Vulina i Vojsku Srbije odlukom da dodeli mesečnu stipendiju od po 15.000 dinara i za Draganu i za Nedeljka, namenjenu njihovom školovanju.

"Kada postanu punoletni, moći će, ako budu želeli, da se zaposle u Holding korporaciji Krušik", istakao je Petković, dodajući da će na taj način, uz svoje želje i ambicije, imati obezbeđenu sigurnost i egzistenciju u budućnosti.

Predsednik opštine Osečina Dragan Aleksić naglasio je da je Vojska Srbije pomogla da se kuća, koja je bila započeta, završi, za šta Dragana i Nedeljko nisu imali sredstava nakon smrti roditelja, sa kojima su živeli kao podstanari.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.