Ostojić: Sednica Odbora zbog Kovačevića

Izvor: RTS, 14.Nov.2012, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostojić: Sednica Odbora zbog Kovačevića

Povodom izjave poslanika DSS-a Siniše Kovačevića o RTS-u, poslanik LDP-a Zoran Ostojić traži hitnu sednicu skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje. Odbor pravo mesto na kome bi bio osuđen ovakav način komunikacije u Skupštini, kaže Ostojić.

Poslanik Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić traži hitno održavanje sednice skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje povodom napada poslanika Demokratske stranke Srbije Siniše Kovačevića na novinarke RTS-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Smatram da je Odbor pravo mesto na kome bi bio osuđen ovakav način komunikacije u Skupštini, pošto je Kovačević zloupotrebio institut postavljanja poslaničkih pitanja tokom koga su drugi poslanici onemogućeni da na bilo koji način reaguju", objašnjava Ostojić, saopštava LDP.

Ostojić je naveo da, pored neprimerenog rečnika kojima je vređao žene zbog boje njihove kose, Odbor mora da se odredi i prema uvredama upućenim novinarskoj profesiji.

"Da li će i kako reagovati novinarska udruženja, njihova je stvar, ali smatram da mi, poslanici, ne smemo da ostanemo nemi na ovakvo srozavanje ugleda skupštine", kaže Ostojić.

Kovačević je juče na sednici parlamenta u delu kada poslanici postavljaju pitanja Vladi rekao da se Javni servis nalazi u dubokoj krizi i da mu se čini da je RTS loše vođena i da nema nikakav program, "osim onih nekoliko plavuša koje se smenjuju vodeći ga".

Nekoliko novinarki i urednica RTS-a reagovale su na, kako su navele, "uvrede i prostakluke" koje je Siniša Kovačević izgovorio u više navrata u Skupštini Srbije nazivajući ih "plavušama sa RTS-a" i najavile pokretanje sudskog postupka protiv njega.

Nezavisno udruženje novinara Srbije kritikuje način na koji je Siniša Kovačević iskoristio skupštinsku govornicu za napad na novinarke i pozvalo nadležne da reaguju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

LDP traži sednicu odbora zbog Kovačevića i „plavuša“

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2012

Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Zoran Ostojić zatražio je danas da hitno bude održana sednica skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje povodom napada poslanika Demokratske stranke Srbije Siniše Kovačevića na novinarke RTS-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.