Ostin rukovodi napadima; Pentagon otkrio da li šalje dodatne snage

Izvor: B92, 12.Jan.2024, 22:11

Ostin rukovodi napadima; Pentagon otkrio da li šalje dodatne snage

Sjedinjene Američke Države ne planiraju da šalju dodatne snage u region nakon što su američke i britanske vojske izvele udare na jemenske pobunjenike Hute.

Ovo je danas rekao portparol Pentagona Patrik Rajder.

On je saopštio i da je ministar odbrane SAD Lojd Ostin, koji je 1. januara hospitalizovan zbog infekcije, "aktivno angažovan u nadgledanju i rukovođenju ovim udarima", prenosi Rojters.

Rajders je dodao da se Ostin oseća dobro i da je dva puta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovarao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u poslednja dva dana.

SAD i Britanija izvele su tokom noći vazdušne i pomorske napade na položaje Huta na više lokacija u Jemenu.

Američki zvaničnici saopštili su da su američki i britanski udari na Jemen imali za cilj vojne kapacitete Huta i da su nastojali da izbegnu kolateralnu štetu.

Ostin (70) je primljen u Nacionalnu vojni medicinski centar Volter Rid u Merilendu 22. decembra zbog tretmana raka prostate.

U bolnicu se vratio 1. januara usled komplikacija, uključujući infekciju urinarnog trakta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.