Izvor: Blic, Tanjug, 21.Okt.2009, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštetio kupce stanova za oko milion evra

Željko Subošić (42) sa fiktivnom prijavom adrese u Beogradu uhapšen je zbog sumnje da je od 2006. do 2009. godine izvršio više prevara.

Osumnjičeni Subošić je, u nameri da sebi pribavi protivpravnu korist, dovodio oštećena fizička lica u zabludu da mu isplate različite novčane iznose na ime kupovine stanova u stambenoj zgradi u izgradnji, koji se nalaze u Beogradu u Knićaninovoj ulici broj 8.

On je, prikrivajući činjenicu da je kao investitor, ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i po nekoliko puta prodavao te iste stanove trećim licima, sklapao ugovore i novac od oštećenih uzimao najčešće u prostorijama svoje agencije za promet nekretnina "MG Profesional” u Beogradu.

Dosadašnjim radom utvrđeno je da je osumnjičeni Subošić oštetio kupce stanova za iznos od oko 1.000.000 evra.

Osumnjičeni Subošić je uz krivičnu prijavu priveden dežurnom istražnom sudiji Opštinskog suda u Beogradu. Njemu je danas određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti da ne ponovi krivično delo, rekao je danas Tanjugu portparol Trećeg opštinskog suda Dragan Milošević.

"Subošić se tereti za najteži oblik krivičnog dela prevare za koje mu preti kazna do 10 godina zatvora", dodao je Milošević.

On je rekao da je Subošića saslušao dežurni istražni sudija Trećeg opštinskog suda, odredio mu pritvor i pokrenuo istragu protiv njega, koju će sprovesti mesno nadležni Prvi opštinski sud u Beogradu.

Pošto se sumnja da oštećenih ima više nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, mole se svi koji prepoznaju osumnjičenog na fotografiji, da se jave na telefon: 279-74-72 i 279-84-11.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen zbog višestruke prodaje stanova

Izvor: Capital.ba, 20.Okt.2009, 17:30

BEOGRAD, Beogradska policija uhapsila je Željka Subošića (42) zbog postojanja osnova sumnje da je od 2006. do 2009. godine izvršio više prevara, kojim je kupce stanova u zgradi u izgradnji u Knićaninovoj ulici 8 oštetio za iznos od oko 1.000.000 evra. Subošić je, prikrivajući činjenicu da...

Nastavak na Capital.ba...

Uhapšen osumnjičeni za višestruku prodaju istih stanova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2009

BEOGRAD - Beogradska policija je uhapsila Željka S. (1967), osumnjičenog da je za milion evra oštetio građane tako što je od 2006. godine do 2009. godine više puta prodao iste stanove u jednoj zgradi u Beogradu...Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je Željko S. osumnjičen za više...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Prevario kupce za milion evra?

Izvor: S media, 20.Okt.2009

Beogradska policija uhapsila je Željka Subošića osumnjičenog da je u kao investitor više puta prodavao stanove u zgradi u izgradnji u Knićaninovoj ulici broj 8. u Beogradu od 2006. do 2009. i oštetio kupce u iznosu od oko milion evra. ..Subošić, sa fiktivnom prijavom stana u Beogradu, je osumnjičen...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.