Oštetio firmu za 4,2 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2022, 11:00

Oštetio firmu za 4,2 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su D.M. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On se tereti da je, u periodu od 1. decembra 2015. do 31. decembra 2019. godine, kao zaposleni u jednom javnom preduzeću, prekoračio svoja službena ovlašćenja prilikom obračuna naknade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << troškova dolaska i odlaska na posao.

Na taj način je, kako se sumnja, oštetio javno preduzeće za 4.191.379 dinara i omogućio protivpravnu imovinsku korist za 14 zaposlenih tako što im je priznao naknadu troškova na koju nisu imali pravo.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, saopstio je MUP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra saslušanje radnika "Puteva Srbije": Sumnja se da je oštetio preduzeće za četiri miliona dinara

Izvor: 24sedam.rs, 29.Sep.2022

Dragan M. se tereti da je kao šef Odseka Jagodina - Leskovac, počinio produženo krivično delo zloupotreba položaja

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.