Izvor: Nezavisne Novine, 24.Mar.2016, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštetili preduzeće "MBM gradnja" za 334.790 KM

BANJALUKA - Banjalučka policija podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv dva lica iz ovog grada čiji su inicijali M.S. /38/ i M.S. /33/ koji su osumnjičeni da su poslovnim prevarama i falsifikovanjem oštetili preduzeće "MBM gradnja" za 334.790 KM.

"Izvještaj protiv osumnjičenih Okružnom tužilaštvu Banjaluka juče su podnijeli pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti /CJB/Banjaluka", rekla je Srni portparol Centra Marija Markanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Markanovićeva je istakla da se ova dva lica terete za krivična djela poslovna prevara, falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava i oštećenje ili povlašćivanje povjerilaca.

Tridesetosmogodišnji M.S. osumnjičen je da je u maju 2012. godine u Banjaluci, u svojstvu vlasnika i odgovornog lica preduzeća "Sampro-BL" Banjaluka sa preduzećem "MBM gradnja" Banjaluka, zaključio ugovor o kupoprodaji poslovnog prostora-nekretnine u Banjaluci, iako je u momentu zaključenja ugovora znao da obaveze neće moći ispuniti, odnosno da kupac neće moći raspolagati kupljenom nekretninom jer je na nekretnini bilo upisano založno pravo banke iz Banjaluke.

M.S. kupoprodajni ugovor nije knjižio u knjigovodstvu preduzeća, a opisanim radnjama se sumnjiči da je izvršio krivična djela poslovna prevara i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Tridesettrogodišnja M.S. osumnjičena je da je u novembru 2012. godine u Banjaluci, u svojstvu odgovornog lica preduzeća "MM home" Banjaluka, zaključila ugovor o građenju sa preduzećem "MBM gradnja", te nije ispoštovala ugovor u pogledu plaćanja za radove koji su u potpunosti izvršeni.

Osumnjičena je u knjigovodstvu preduzeća, lažno evidentirala isplatu dijela duga u gotovini i nije knjižila ostatak duga po okončanoj situaciji.

M.S. se sumnjiči da je opisanim radnjama izvršila krivična djela falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava i oštećenje ili povlašćivanje povjerilaca.

Srna nezvanično saznaje da je izvještaj podnesen protiv Mladena Stanića i Marije Stanić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.