Oštećeni put brine meštane Bogutovca

Izvor: RTS, 26.Avg.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštećeni put brine meštane Bogutovca

Put u Bogutovcu kod Kraljeva koji je bujica oštetila početkom juna još nije popravljen, ali njime i dalje saobraćaju kamioni koji prevoze drva i autobusi. Iako nadležni kažu da je za sada put bezbedan, meštani strahuju od daljeg urušavanja.
Iako saobraćajna signalizacija gotovo tri meseca upozorava da je put u Bogutovcu sužen zbog radova, oni još nisu ni počeli. Od početka juna, kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nabujala Lopatnica urušila deo inače uskog puta, vožnja ovom deonicom zahteva poseban oprez.

„Usko, rizično sve...Auto sa kamionom se jedva mimilazi, neko mora da popušta uvek. Snalazimo se kako ko ume. Ko je jači izgleda mi taj će da prođe, ovaj slabiji sačeka i to je to", pričaju meštani
Meštani ne veruju u procenu nadležnih da je bezbedno prolaziti neoštećenim delom kolovoza. Strahuju od daljeg urušavanja.
 „Prolaze veliki kamioni nosivosti preko 40 tona koji idu sa Čemerna i vuku drvne asortimente i tehničku građu. Svakog dana se tu preveze između 200 i 300 tona tereta", kaže Božo Vukosavljević, iz Bogutovca kod Kraljeva.
Od sledeće nedelje, autobusom će ovuda svakodnevno prolazitii učenici koja iz okolnih mesta putuju u školu u Bogutovac.
„Koje su moje brige? Kako će da odu do škole, kako ću da ih vratim. Da lI će autobus izdržati ovaj put ili neće. Nikog nIšta ne interesuje, iako je mesna zajednica prijavljivala, samo dođu, obeleže put i to je to", kaže Milica Banjanac, meštanka Bogutovačke Banje.
 „Pokušali smo preko direkcije da oni zabrane prolaz kamionima preko 7 tona, međutim, to nije urodilo plodom", dodaje Božo Vukosavljević.
Da bi sanacija počela, kažu nadležni, mora da se ispita tlo i uradi projekat, jer su oštećenja ozbiljna.
„Za sada jeste bezbedno, ali mora da se prati situacija da se ne desi nešto. Da bi sanirali sve taj potez, koji je potkopan i da bi sanirali sve to potrebno je uraditi ozbiljan projekat potpornog zida", objašnjava Aleksandar Nestorović, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta.
Ovaj pravac jedina je veza pet sela sa Ibarskom magistralom, a njime se jedino stiže i do Bogutovačke Banje i turističkih domaćinstava u Lopatnici i etno-selu Bogut.


Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.