Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2018, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka slovačkog ministra kulture zbog ubistva novinara

BRATISLAVA - Slovački ministar kulture Marek Madarič, dugogodišnji saradnik premijera Roberta Fica, podnio je danas ostavku, poslije ubistva istraživačkog novinara koje je potreslo zemlju.

Novinar Jan Kucijak (27) izvještavao je o krivičnim djelima poslovnih ljudi, od kojih su neki povezani sa političarima. On i njegova djevojka ubijeni su tokom vikenda vatrenim oružjem u svom domu.

"Jednostavno rečeno, ne mogu kao ministar kulture da prihvatim da je jedan novinar >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ubijen za vrijeme mog mandata", rekao je Madarič na konferenciji za novinare koju je prenosila televizija.

Fico je ponudio nagradu od milion evra za informaciju koja bi rasvijetlila ubistva.

Nekoliko dnevnih listova u Slovačkoj objavilo je posljednji Kucijakov članak, u kojem je pisao o vezama italijanske mafije i korupcije na visokom političkom nivou.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ostavka " "Ne mogu da podnesem to da je novinar ubijen"

Izvor: B92, 28.Feb.2018

Slovački ministar kulture Marek Madarič, dugogodišnji saveznik premijera Roberta Fica, podneo je ostavku nakon ubistva istraživačkog novinara..."Iskreno govoreći, kao ministar kulture ne mogu da podnesem da jedan novinar bude ubijen za vreme mog mandata", rekao je Madarič na konferenciji za novinare...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.