Ostanite sa svojim manastirima i vinogradima

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2010, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ostanite sa svojim manastirima i vinogradima"

U Velikoj Hoči, nedaleko od Orahovca, svečano je danas proslavljena seoska slava, svetitelja Kirijaka Otšelnika - Miholjdan i završetak berbe grožđa, a liturgiju u crkvi Svetog Stefana služio je episkop lipljanski Teodosije koji je poručio narodu da ostane u svom zavičaju, sa svojom crkvom i svetinjama.

Vladika Teodosije poručio je narodu da ostane u svom zavičaju, sa svojom crkvom i svetinjama.

"Evo na današnji dan, mi sabrani ovde treba da smo svesni toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da nam je Gospod predao ovu svetinju i sve što je sveto ovde, preko naših predaka kao zalog da to sačuvamo. Kao talente što je Gospod dao slugama svojim. Da ih sačuvamo i umnožimo u svakom pogledu da bi mi mogli da predamo drugima“, rekao je Teodosije.

Iz srca treba izbaciti mržnju osvetu i gnev poručio je vladika Teodosije.

Velika Hoča je metohijsko mesto sa 13 srednjevekovnih crkava i jedan od najpoznatijih vinarskih regiona u Srbiji, još od vremena Stefana Nemanje. Danas se zbog nebezbednosti vinogradi obrađuju samo u krugu od 500 metara oko mesta.

Današnjoj proslavi Miholjdana prisustvovalo je oko 200 gostiju među kojima je bilo i vojnika KFOR, prenosi KiM radio.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.