Ostajte ovde!

Izvor: RTS, 28.Mar.2011, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostajte ovde!

"Završi Megatrend i vrati se u Srbiju" - nova je poruka na bilbordima tog univerziteta, koja je zamenila staru spornu - "Šta ćeš ovde? Završi Megatrend i pali".

Svih 25 bilborda Univerziteta "Megatrend" zamenjeno je, po nalogu Republičke tržišne inspekcije, pa mladima sada sa oglasnih panoa u Beogradu stiže nova poruka - "Završi Megatrend i vrati se u Srbiju".

Rektor i vlasnik "Megatrenda" Mića Jovanović ističe da je na novom panou ista pozadina, ali da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je promenjena tekstualna poruka, na kojoj je prethodno pisalo - "Šta ćeš ovde? Završi Megatrend i pali".

Jovanović je rekao da je ta poruka pogrešno shvaćena i da je namenjena studentima koji žele da studiraju u Londonu i Beču, gde taj univerzitet ima svoje fakultete.

Rektor "Megatrenda" je rekao da je to deo marketinške upisne kampanje, koja ima tri faze - druga je u toku, a treća će biti obelodanjena od 15. aprila.

Prema Jovanovićevim rečima, poruka treba da dopre i do onih koji u ovoj zemlji odlučuju o obrazovnoj politici i merama kojima bi se naši mladi naučnici zadržali u Srbiji.

Profesor Vladimir Grečić, međutim, smatra da ranija reklamna poruka, iako je u međuvremenu uklonjena, nije "najzgodnija".

"Ne treba da proizvodimo kadrove isključivo za inostrano tržište", rekao je Grečić.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović, koji inače predaje na univerzitetu "Megatrend", ranije je, povodom oglasnog panoa, izneo stav da studenti treba da ostanu ovde.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.