Ostaje mi da smislim formaciju sa 10 igrača

Izvor: Mondo, 12.Avg.2017, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ostaje mi da smislim formaciju sa 10 igrača"

Menadžer Čelsija nije zadovoljan kako je njegov tim počeo novu sezonu, a naročito nije zadovoljan što često utakmice završavaju sa deset ili, kako je bilo ovog popodneva, devet fudbalera.

Antonio Konte je napravio "mini" taktičku revoluciju u engleskom fudbalu kada je prošlog septembra nakon teškog poraza od Arsenala odlučio da "na silu" isforsira svoju omiljenu formaciju sa tri igrača u odbrani, a danas je koristi veliki broj premijerligaša.

Međutim, ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ta formacija nije savršena, posebno kada imate veoma mali igrački kadar, pa je Čelsi sezonu počeo porazima u Komjuniti Šildu od Arsenala i u ligi od Barnlija.

Čak tri gola je primila ekipa Antonija Kontea, nakon što je isključen Gari Kejhil, da bi u nastavku uspeli da postignu dva gola i da smanje rezultat, ali ne i više od toga. Do kraja susreta ostali su i bez Seska Fabregasa koji je dobio drugi žuti karton...

U poslednja četiri zvanična meča - nisu završavali mečeve u kompletnom sastavu.

"Jedino da smislim novu formaciju sa 10 igrača", kazao je Konte i dodao:

"Crveni za Kejhila bio je ključni momenat pošto smo nakon toga izgubili staloženost u odbrani i primili tri gola. Ipak, videli smo pozitivno drugo poluvreme", kazao je Konte koji je napravio veliku pauzu nakon pitanja o tome da li je sudija Poson napravio pauzu, pa da ne bi dobio kaznu - kazao je da "svi greše".

On je pohvalno govorio o Alvaru Morati koji je debitovao postigavši gol i zabeleživši asistenciju, dok je za mladog Žeremija Bogu, koji je debitovao danas i morao da izađe nakon crvenog kartona Kejhila u 18. minutu rekao da je to prava šteta.

Upravo je Boga u startnoj postavi začudio novinare koji su upitali Kontea da li je time slao poruku rukovodstvu, pošto nije dovedeno onoliko igrača koliko je on želeo.

"Zbog čega ovakvo pitanje... Ne poznajete me.... Zbog čega bih slao neku poruku? Samo želim da pobeđujem", odgovorio je Konte koji je prethodno bio razočaran prodajom Matića.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.