Osnovana Akademija u Šapcu

Izvor: RTS, 31.Jul.2019, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovana Akademija u Šapcu

U Šapcu je osnovana Akademija strukovnih studija, šesta u Srbiji od ukupno četrnaest, shodno odluci Vlade.
Kako je rečeno na konstitutivnoj sednici Saveta, Akademija u Šapcu - koja će integrisati Visoku medicinsku, Visoku poljoprivrednu i Visoku školu za obrazovanje vaspitača - preuzeće zaposlene, imovinu, prava i obaveze, svih 1.300 studenata i njihovu evidenciju.

Cilj osnivanja Akademije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bolja nastava, saradnja sa privredom i kvalitetniji i obrazovaniji kadar.
"U interesu studenata, svih onih koji će iz Mačvanskog okruga a nadam se i šire, zbog kvaliteta koji nameravamo u narednom periodu da stvorimo, da privučemo što više studenata tako što ćemo biti atraktivni sa programima koje ćemo nuditi i što posedujemo kadar koji je zaista stručan", navodi Aleksandar Pajić, savetnik ministra prosvete.
"Za početak, Akademija će biti smeštena u nekadašnjoj Visokoj vaspitačkoj školi, jer se nalazi u centru, a iskreno se nadam da će grad imati sluha da pronadje prave prostorije za buduću akademiju. Mi ćemo uložiti svu svoju energiju da napravimo jednu dobru ustanovu kojom će se grad ponositi", kaže Marijana Isaković, v.d. predsednika Akademije strukovnih studija u Šapcu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.