Osniva se telo za uspostavljanje prelaza Miratovac-Lojane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2019, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osniva se telo za uspostavljanje prelaza Miratovac-Lojane

Vlada Srbije donela je odluku o osnivanju Koordinacionog tela za uspostavljanje graničnog prelaza Miratovac-Lojane između Srbije i Severne Makedonije.

Zadatak Koordinacionog tela je, kako se navodi u dokumentu objavljenom u Službenom glasniku, da "preduzme sve mere i radnje kako bi se ispunili uslovi neophodni za uspostavljanje graničnog prelaza Miratovac-Lojane".

Albanci iz Preševa kao i prekograničnog mesta Lojane, godinama unazad traže otvaranje još jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << graničnog prelaza prema Makedoniji, odnosno Srbiji.

Pre osam godina, oko hiljadu meštana Miratovca u opštini Preševo, tražili su od vlada Makedonije i Srbije da se donese odluka o otvaranju graničnog prelaza.

Razlog za to je, kako su naveli, da su mnogima imanja i rodbina, nakon ranijeg uspostavljanja novih državnih granica između Srbije i Makedonije, ostali sa suprotne strane granice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.