Osmak gađao šipkom gimnazijalca

Izvor: Blic, 14.Feb.2014, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmak gađao šipkom gimnazijalca

Učenik osmog razreda OŠ „Učitelj Tasa“ iz Niša A. J. (15) gađao je metalnom šipkom učenika prvog razreda gimnazije "9.maj" S. S. (16) i pogodio ga u glavu nanevši mu posekotinu na temenu.

Težak incident se dogodio 12. februara, oko 15 sati, na malom odmoru, na ulazu u nišku srednju školu.

- Ovo je strašno, mom sinu je posečena glava i ima tri konca. Povrede su srećom lake, ali moglo je i drugačije da se završi. Najstrašnije od svega je to što ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postoji nikakav razlog za napad. Sredinom decembra A. J. se potukao na nekom rođendanu sa drugom moga sina S. S. Ali, moj sin ih je rastavio. Onda mu je A. J. prišao, udario ga ramenom i pitao: Šta se širiš. Sin se sklonio od njega, jer je sportista i te stvari ga ne interesuju. Međutim, posle nekog vremena taj isti maloletnik A.J. ga je našao na „Skajpu“ i postavio mu isto pitanje: „Šta se širiš ponovo“, a onda i zapretio: „Zapamtićeš ti mene“ - priča Bojan S. otac dečaka S.S.

On kaže da je napadač pokušao da udari njegovog sina šipkom dužine pola metra, ali je gimnazijalc izbegao udarac i krenuo da se skloni u zgradu škole. Međutim, A. J. ga je gađao šipkom i pogodio u teme.

- Bili smo na ušivanju, ima tri konca ali je sve moglo da bude mnogo strašnije. Zamislite samo da vas pogodi šipka u glavu? Podneću i privatnu krivičnu prijavu protiv maloletnika i zatražiću da mu se odredi vaspitno popravni dom jer je i u svojoj školi problematičan - kaže Bojan S.

Direktor gimnazije "9. maj" Nebojša Lekić kaže da su dežurni profesor i kurir odmah istrčali ispred škole čim su videli šta se zbiva, ali je izgrednik pobegao.

- Pozvali smo hitnu pomoć i policiju koja je obavila uviđaj. Bogu hvala, nisu teže posledice ali je nedopustivo da se tako nešto dešava. S. S. je uzoran učenik i sportista dok smo u razgovoru sa direktorom OŠ "Učitelj Tasa", saznali smo da je učenik već disciplinski kažnjavan. Treba promeniti zakon iz korena kako bi se ovakve stvari preventivno sankcionisale - kaže direktor Lekić.

Direktor OŠ „Učitelj Tasa“ Miodrag pejić navodi da je učenik A.J. kažnjen ukorom direktora škole i da mu je smanjena ocena iz vladanja na dvojku zbog neprimerenog ponašanja i sukobljavanja sa drugim učenicima i velikog broja izostanaka.

- On je prepodne toga dana bio na nastavi u našoj školi, a incident se desio posle nastave van škole. Nemamo mogućnosti da izričemo kazne za situacije koje se dešavaju van škole, ali ćemo ispitati sve zakonske mogućnosti da ako postoji zakonski osnov, sankcionišemo učenika maksimalno - kaže Peji.

Krivična prijava osnovcu

U Policijskoj upravi u Nišu kažu da će protiv osnovca A. J. biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je naneo lake povrede opasnim.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.