Osmaci polagali matematiku, evo rešenja

Izvor: Prva.rs, 19.Jun.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmaci polagali matematiku, evo rešenja

Rešenja današnjeg testa možete pročitati ovde.
Rešavanjem testa iz srpskog/maternjeg jezika juče je počelo polaganje male mature u osnovnim školama, a završava se sutrašnjim polaganjem kombinovanog testa.
Mala matura predstavlja zvaničan završetak osnovne škole, a od rezultata testiranja zavisiće izbor budućeg zanimanja učenika, kao i koju će srednju školu izabrati.
Osmaci će sutra raditi kombinovan test, sastavljen od pitanja iz biologije, istorije, geografije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << fizike i hemije.
Maksimalan broj bodova na testovima je 40, odnosno iz srpskog i matematike po 13, na kombinovanom testu 14, a uspeh iz škole nosi maksimalnih 60 bodova. Konačni rezultati ispita biće saopšteni 28. juna, a upis učenika u srednje škole biće 9. i 10. jula.
Izvor: tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mala matura - rešenja kombinovanog testa

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2018, 08:25

Đaci osmog razreda osnovnih škola u Srbiji danas su završili polaganje maturskog ispita...Učenici su polagali kombinovani test koji nosi 14 bodova i čine ga pitanja iz fizike, hemije, geografije, istorije i biologije...Pogledajte rešenja kombinovanog testa:..Prethodno su u ponedeljak polagali test...

Nastavak na N1 televizija...

Ovo su rešenja kombinovanog testa

Izvor: Prva.rs, 20.Jun.2018

Rešenje ovog testa pogledajte OVDE.. Ovim testom osmaci su završili sa polaganjem male mature.

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.