Osim IT usluga, sad izvozimo i direktore

Izvor: Press, 10.Maj.2017, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osim IT usluga, sad izvozimo i direktore

Kada se podvuče crta, usluge više izvozimo nego što uvozimo.
Foto:B92.net
Prema podacima iz prva dva meseca ove godine, Srbija je u suficitu od ukupno 182 miliona dolara.
Rezultatu je doprinela pre svega domišljatost zaposlenih u informacionim delatnostima, ali i stručnjaci za profesionalno i menadžersko savetovanje. Brojke kažu da smo počeli da - izvozimo direktore. 

Kompjuterske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << usluge su nam u januaru donele zaradu od 37, a u februaru 41 milion dolara. 

Menadžeri konsultanti su, po svemu sudeći, takođe značajan srpski izvozni adut u polju usluga. U januaru su bili u "plusu" od 32, a u februaru 38 miliona dolara. Posle godina kada su strane kompanije na vodeće pozicije dovodili oproban kadar iz centrala, izgleda da se situacija preokrenula. 

Među poljima u kojima smo veći izvoznici nego uvoznici je i transport, pišu Večernje novosti.
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.