Osiječka dekada Roma

Izvor: RTS, 19.Apr.2012, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osiječka "dekada Roma"

Problem sve češćih provala na području osječko-baranjske županije teško da može da bude rešen bez proterivanja Roma, koji su glavni krivci, rekao načelnik Policijske uprave osječko-baranjske županije Željko Prša.

Načelnik osiječko-baranjske Policijske uprave Željko Prša rekao je da bi, u cilju sprečavanja sve većeg broja provala u kuće i stanove, trebalo proterati Rome sa tog područja.

Govoreći o stanju sigurnosti poslanicima gradske skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Osijeka Prša je istakao da su provale u kuće i stanove u poslednje vreme postalo ozbiljan problem, za koji je, kao glavne krivce, naveo pripadnike Romske manjine.

"Na našem području pojavilo se dosta Roma, koji su došli kamperima. Provaljuju deca, trudnice, starije žene, a teško im je ući u trag ako ih ne zateknete na mestu događaja. Čak i tada je problem. Zaštićena manjina, znate kako to ide", naveo je Prša.

Prema njegovim rečima dodatni problem predstavlja činjenica da ne znaju hrvatski jezik.

Kako je objasnio Prša osiječka policija se protiv toga bori pojačanim brojem patrola na terenu i pojačanim nadzorom.

Ali kako je dalje objasnio ni to neće biti dovoljno da se reši taj problem.

"Teško da ćemo moći da rešimo povećan broj provala u domove. Jedino da ih nekako poteramo s našeg terena. Druge neće biti", rekao je Prša.

Načelnik osiječke policija zaključio je obraćanje da se policija sve češće sreće sa bizarnim krađama, gde je ljudima provaljeno u šupe kako bi im ukrali plastične boce.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Osiječka "dekada Roma"!

Izvor: RTS, 19.Apr.2012

Načelnik osječko-baranjske policije Željko Prša traži proterivanje Roma koje okrivljuje za sve češće provale na tom području...Načelnik osiječko-baranjske Policijske uprave Željko Prša rekao je da bi, u cilju sprečavanja sve većeg broja provala u kuće i stanove, trebalo proterati Rome...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.