Osigurajte srpskim turistima da ih ne napadaju Pupovac odbrusio HRVATSKOM ŠEFU DIPLOMATIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 15:27

"Osigurajte srpskim turistima da ih ne napadaju" Pupovac odbrusio HRVATSKOM ŠEFU DIPLOMATIJE

Lider SDSS otkrio da premijer Plenković i on isto gledaju na srpsko-hrvatske odnose

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac poručio je danas ministru spoljnih i evropskih poslova Gordanu Grliću Radmanu da, kad već deli lekcije, nek osigura srpskim turistima da ih ne napadaju u Hrvatskoj i ne ispisuju im poruke.

- Mi u Srbiji ne tražimo mentore, nego partnere, ali ne tražimo ni patroniziranje iz Hrvatske. I kad već deli lekcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neka osigura srpskim turistima da ih ne napadaju, da se ne ispisuje traktor i "ZDS" na njihovim automobilima - poručio je Pupovac šefu hrvatske diplomatije na pres konferenciji u centru Zagreba ispred spomenika Petru Preradoviću.

Bilo bi neozbiljno, kako kaže, očekivati da ovakav proces može uspeti bez komunikacije s najvišim zvaničnicima u Srbiji.

- Pogledi Hrvata i Srba na "Oluju" se jako razlikuju. Želim omogućiti da se s njima barem može živeti - rekao je Pupovac.

Kazao je da je njega i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića "partnerima učinila želja da struja dođe i u poslednje selo u kojem žive Srbi i da je sramota da rođaci Nikole Tesle nemaju struju".

Kaže kako se nestali, ratni zločini i promena načina na koji se slave neki dani moraju diskutovati između Hrvatske i Srbije.

- Koliko god proteklih dana izgledalo da u Srbiji te volje nema, ja ću vam reći da znam da je ima - zaključio je Pupovac.

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman juče je odbacio kao netačnu tvrdnju srpskog predsednika Aleksandra Vučića da je operacija hrvatske vojske i policije "Oluja" bila najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata i ocenio da se Vučić "meša u unutrašnja politička pitanja Hrvatske".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.