Osam znakova da nema nade za Srbiju

Izvor: Blic, 06.Jan.2013, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam znakova da nema nade za Srbiju

Nema evropske zemlje 21. veka koja je u većoj krizi morala i identiteta od Srbije. U dva teksta koja su pred vama, "Osam znakova da nema nade za Srbiju" i "Osam znakova da IMA nade za Srbiju", pokušali smo da kroz specifične priče "iz senke" prikažemo konraste stranputica i drumova kojima se naše društvo kreće. Vaše utiske podelite s nama u komentarima ispod svakog teksta.

8. Važniji su "uspešni" gubitaši od uspešnih preduzetnika

Biznis su mi upropastili, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sada berem višnje i cepam drva: Goran Rakić

Posle dva poslovna poduhvata, za čiju propast je optužio lokalne moćnike i državu, Goran Rakić, elektromehaničar iz Leskovca, iz protesta je najavljivao da će se odreći srpskog državljanstva, iako nema drugo.

Suviše malodušno za vaš ukus? Pročitajte onda: Osam znakova da IMA nade za Srbiju!

- Izgubio sam uloženi novac, a procenjena izgubljena dobit je oko 300.000 evra. Sada instaliram kompjutere, popravljem televizore, berem višnje, cepam drva... Skupljam pare da idem jer se ova država prema meni ponaša kao prema dušmaninu. Upropastili su me do daske - pričao je tada Rakić.

I zaista: što bi se država Srbiji uopšte trudila oko privatnog sektora i novih radnih mesta koje bi mogao da stvori, pored "uspešnih" buvljak-poslića i još "uspešnijih" državnih gubitaša?

Anketa

Da li razmišljate o pokretanju privatnog biznisa?

Da, najbolje je biti sam svoj šef.

U Srbiji? Ne.

snimam...

radim...

Glasaj

Glasaj Rezultat

>> Kliknite da biste nastavili čitanje! << 7. Prosvetne radnice se odaju prostituciji da bi preživele

Povezane vesti: Osam znakova da IMA nade za Srbiju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.