Osam godina zatvora zbog pogibije troje mladih

Izvor: Mondo, 30.Mar.2015, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam godina zatvora zbog pogibije troje mladih

Despot Vranić (21) iz Novog Sada osuđen je na osam godina zatvora zbog toga što je vozio auto koji je izazvao saobraćajnu nesreu u kojoj je poginulo troje mladih ljudi.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija

Istragom je utvrđeno da je Vranić u trenutku nesreće, koja se desila pre deset meseci na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja u Novom Sadu, vozio četiri puta većom brzinom od dozvoljene.

Sudski veštaci izneli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su podatak da se vozilo kretalo brzinom od 175 kilometara na sat, dok je tužiteljica Ljiljana Tomić navela da je u krvi Despota Vranića nađeno 1,47 promila alkohola.

Sudija Vidoje Mitrić rekao je da su za olakšavajuće okolnosti uzete Vranićeve godine i to što do sada nije bio osuđivan.

On je u raskrsnicu ušao na trepćuće zeleno svetlo, svojim audijem A8, dok je vozač golfa, u kojem su bili nastradali, prošao kroz crveno svetlo.

Od siline udarca poginuli su Vladica Matović, Milica Ležimirac i Aleksandar Marić, svi stari 20 godina.

Vranić se pred sudom izjasnio da se ne oseća krivim.

On je tokom svedočenja rekao da je u trenutku nesreće vozio automobil "audi A8 automatik" do 90 kilometara na sat, i da nije pio alkohol. Prisustvo alkohola u krvi pravdao je time da je posle sudara, u šoku, usled žeđi, uzeo flašu rakije koju je imao u kolima i popio naiskap jednu trećinu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.