Oružani napad na proslavi Dana nezavisnosti u predgrađu Čikaga, više mrtvih i ranjenih

Izvor: Beta, 04.Jul.2022, 19:59

Oružani napad na proslavi Dana nezavisnosti u predgrađu Čikaga, više mrtvih i ranjenih

 U oružanom napadu na paradi povodom proslave američkog Dana nezavisnosti danas je u severnom predgrađu Čikaga ubijeno najmanje pet, a hospitalizovano 19 osoba, prenosi Asošiejted pres pozivajući se na lokalne medije.Lokalna policija saopštila je da još uvek traga za osumnjičenim i da situacija još nije okončana.Guverner države Ilinois Džej Robert Pricker objavio je na svom Tviter nalogu da je uključena i policija na državnom nivou. "Državna policija je na licu mesta i lokalnoj zajednici smo na raspolaganje stavili sve državne resurse. Nastavljamo da radimo sa lokalnim zvaničnicima na pomoći onima koji su pogođeni", naveo je Pricker.Parada je zaustavljena posle deset minuta, kada su se čuli pucnji i nastala je panika. Policija je okupljenima rekla da se raziđu i da lokacija nije bezbedna.Kako navodi list Čikago San-Tajms (Chicago Sun-Times), više osoba je ranjeno. Reporter lista tvrdi da je na licu mesta video "tri krvava tela pokrivena ćebadima", i najmanje pet ranjenih osoba.Jedan od očevidaca naveo je da je čuo oko 20 uzastopnih pucnjeva, i zbog toga ocenio da "to nije mogao da bude pištolj ili puška". Ista osoba je navela da je videla ranjene, među kojima i jednu ženu za koju tvrdi da nije preživela.Na paradi je bilo jako policijsko obezbeđenje ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oružani napad na proslavi Dana nezavisnosti u predgrađu Čikaga, više mrtvih i ranjenih

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2022

U oružanom napadu na paradi povodom proslave američkog Dana nezavisnosti danas je u severnom predgrađu Čikaga ubijeno najmanje pet, a hospitalizovano 19 osoba, prenosi Asošiejted pres pozivajući se na lokalne medije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.