Orlovi u Pekingu u bojama zastave

Izvor: Blic, 11.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" u Pekingu u bojama zastave

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici zaključak o upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije na sportskim takmičenjima. To znači da će se na sportskim takmičenjima himna „Bože pravde" izvoditi sviranjem, pevanjem ili i sviranjem i pevanjem.

Koristiće se državna crveno-plavo-bela zastava, a u tim bojama sa malim grbom Republike Srbije biće i reprezentativni dresovi. Ivan Ćurković, predsednik Olimpijskog komiteta pozdravio je odluku Vlade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Mi smo pre izvesnog vremena predložili da se donese ova odluka, kako bi svi naši reprezentativci nastupali u jedinstvenoj boji dresova, tako da imamo razloga za zadovoljstvo. Ovo je dokaz dobre komunikacije OKS i Vlade Srbije, imaćemo svoja obeležja i sada mogu reći da pred Olimpijadu u Pekingu sve ide svojim tokom - rekao je Ćurković za „Blic".

Predsednik OKS objasnio je da su zvanični dresova u bojama srpske zastave, ali i da postoje dve rezervne varijante.

- Majice su crvene, šortsevi ili suknjice plave, a čarape su bele, međutim, ima mnogo reprezentacija koje, takođe, koriste ove boje. Zato imamo i rezervne, prva je plavo-bela, a druga bela ili u kombinaciji sa crvenom. U kojoj boji ćemo se takmičiti, odlučuje žreb, jer ako smo domaćini, nosićemo naše zvanične dresove, a ako budemo gosti, onda prvu ili drugu rezervu. Naravno, može se dogoditi da protivnik ima potpuno drugačije nacionalne boje, pa mi, iako gostujemo, budemo obučeni u srpsku trobojku - dodao je Ćurković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.