Orlići poraženi u Varaždinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2009, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlići" poraženi u Varaždinu

VARAŽDIN - Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je danas u Varaždinu od domaće selekcije Hrvatske rezultatom 3:1 (1:0), u utakmici sedme grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Strelci su bili Oremuš u 32, Kramarić u 52. i Ljubičić u 83. za Hrvatsku, a Tomić u 69. minutu za Srbiju.

Narednu utakmicu naši mladi fudbaleri igraju 15. novembra na domaćem terenu protiv selekcije Norveške.

Mladi fudbaleri Srbije potpuno su razočarali na današnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << meču, pa su napravili korak unazad pred nastavak kvalifikacija. Igrali su bojažljivo i nepovezano, skoro bezopasno po protivnički gol, i sada im posle četiri uzastopna učešća na evropskim prvenstvima preti izostanak sa šampionata 2011. godine u Danskoj.

Nedostatak motivacije i želje za uspehom, bezidejne akcije bez završnog udarca, nesigurnost i mnogo grešaka prilikom dodavanja "krasili" su danas izabranike selektora Ratomira Dujkovića. S druge strane, domaćini su se predstavili u suprotnom izdanju, pa su sasvim zasluženo slavili i umešali se u borbu za čelnu poziciju, koja vodi u baraž.

Hrvatski tim je poveo posle pola časa igre efektnim pogotkom Oremuša, a sigurnu prednost doneo je u nastavku susreta Kramarić. Malo nade srpskoj selekciji ulio je Nemanja Tomić smanjivši vođstvo domaćina na 2:1, a onda se ukazala lepa prilika da "orlići" izbore barem bod posle isključenja Oremuša zbog parnog kartona 15 minuta pre završetka utakmice.

Od toga, međutim, nije bilo ništa, jer mladi srpski fudbaleri nisu imali dovoljno ni snage ni koncentracije da izbegnu poraz. Sa igračem više primili su još jedan pogodak za konačnih 1:3 i to jasno odslikava kakvu igru su prikazali danas u Varaždinu.

Domaći navijači su tokom cele utakmice provocirali i vređali naše fudbalere. Uzvici "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe" odslikava atmosferu u kojoj je igrala reprezentacija Srbije u Varaždinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Orlići" nemoćni pred Hrvatima! (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 14.Okt.2009, 16:21

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Varaždinu od Hrvatske rezultatom 3:1 (1:0) u četvrtom kolu sedme  kvalifikacione grupe za plasman na Evropsko prvenstvo u Danskoj 2011.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.