Orkanski udari košave i danas, ponegde ledena kiša

Izvor: Blic, 02.Feb.2014, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orkanski udari košave i danas, ponegde ledena kiša

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, vetrovito, a u većini krajeva suvo, uz najvišu temperaturu do sedam stepeni. Ujutro se ponegde očekuje slaba, kratkotrajna kiša, koja ce se u košavskom podrucju lediti pri tlu.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području jak sa udarima olujne, a u južnom Banatu i orkanske snage (do 38 m/s = 138 km/h).

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije, jutarnja temperatura biće od -8 do 0, a najviša >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 0 do 7 stepeni.

U Timočkoj i Negotinskoj krajini biće oblačno, hladno sa snegom, jutarnja temperatura oko -14, a najviša dnevna oko -8 stepeni.

I u Beogradu će danas biti pretežno oblačno i uglavnom suvo. Vetar jak, južni i jugoistočni, povremeno sa udarima olujne snage. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša oko jedan stepen.

Izgledi vremena u Srbiji do 9. februara: u ponedeljak će biti malo i umereno oblačno, u većini mesta suvo, na istoku hladno sa snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području jak, povremeno olujne, a u južnom Banatu i orkanske jačine.

Od utorka će košava postepeno slabiti. Temperatura u većem delu bez bitnije promene, u košavskom području i na istoku u porastu.

Od četvrtka će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, uglavnom, na severu i zapadu, na planinama zapadne Srbije sa snegom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji danas oblačno, jak vetar imaće udare olujne snage

Izvor: NaDlanu.com, 02.Feb.2014

U Srbiji će danas biti oblačno, tokom jutra je moguća kratkotrajna kiša, a jugoistočni vetar će mestimično imati udare olujne snage, saopštio Hidrometeorološki zavod Srbije. ..Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, u košavskom području jak sa udarima olujne, a u južnom Banatu...

Nastavak na NaDlanu.com...

I danas veoma hladno, očekuje se ledena kiša

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Feb.2014

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, vetrovito, a u većini krajeva suvo, uz najvišu temperaturu do sedam stepeni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

PROGNOZA BRINE: Počinje i ledena kiša, košava do srede!

Izvor: Telegraf.rs, 02.Feb.2014

U Bačkoj, Banatu i na planinama duvaće jak jugoistočni, a u južnom Banatu i orkanski vetar sa udarima oko 35 metara sekundi

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.