Originalni recept za juneći perkelt

Izvor: N1 televizija, 22.Nov.2018, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Originalni recept za juneći perkelt

Perkelt ćemo dobiti na gotovo isti način kao gulaš, dakle prženjem luka da omekša, a mesa da dobije lepu crvenu boju, ali bez dodavanja veće količine tečnosti.

Sastojci:

- 500 g junetine u komadu (but)

- 170 g crnog luka

- 2 čena belog luka

- 500 ml crvenog vina

- 2 kašičice slatke tucane paprike

- 1 kašičica ljute tucane paprike

Za serviranje:

- 100 g slanine u komadu
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
- špecle (testenina)

- kisela pavlaka

Za perkelt se koriste plećka, vrat, paflek i kolenica. Meso se iseca na kockice 3x3cm i dinsta na malo masnoće sa isečenim lukom. Jelo mešamo dok ne ispari sok. Začinimo ga solju, tucanim biberom, zdrobljenim belim lukom, slatkom i ljutom začinskom paprikom,  vinom – i po želji mlevenim kimom. Zatim nalijemo malo vode i kuvamo dok meso ne omekša.

Tradicionalno, poslužuje se sa galuškama (mađarski naziv za njoke) koje se za razliku od italijanskih prave sa dodatkom sira. A

ko vam je lakše, skuvajte neku testeninu, pa servirajte uz nju, pavlaku i ispržene kockice slanine.

Izvor: TOP kanal

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.