Orić dobio odgovor: Nema kraja glupostima

Izvor: B92, 17.Jul.2023, 14:47

Orić dobio odgovor: "Nema kraja glupostima"

Slobodan Župljanin izjavio je danas da je politika Republike Srpske da se samo mirom i razgovorom stvari u BiH mogu rešavati i da rat nije opcija.

Predsednik Organizacije starešina Vojske Republike Srpske je istakao da rat nikom ništa dobro ne može doneti.

Župljanin je, komentarišući ratnohuškačku retoriku ratnog komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića, u izjavi za RTRS rekao da građani nemaju razloga za strah, iako je cilj takve retorike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvaranje atmosfere straha i uznemirenosti i pokušaj stvaranja unutrašnjeg bunta i tzv. obojenih revolucija, odnosno pokušaj smene vlasti u Republici Srpskoj mimo redovnih procedura i izbora.

"Nema kraja glupostima koje dolaze iz FBiH. Nema kraja onima koji pokušavaju zaplašiti Republiku Srpsku i srpski narod pozivima na rat i ratnohuškačkom retorikom. U tom duhu je i ova izjava Nasera Orića", rekao je Župljanin.

Ističe da svaki put kada ovakvi pozivi dolaze iz FBiH, Republika Srpska odgovara pozivom na mir, razgovore i da se dijalogom tri naroda rešavaju stvari.

"Republika Srpska mora još snažnije ostati na svom putu i još snažnije kreirati kapacitete za vraćanje u ustavne okvire, a oni upućuju na mirno rešavanje svih unutrašnjih problema", naveo je Župljanin.

Orić je sinoć rekao povodom obeležavanja u Nezuku 28 godina od proboja 28. divizije takozvane Armije RBiH: "Na Drini je sve počelo, na Drini će se sve i završiti. Mi Podrinjci smo rođeni ili da umremo ili da pobedimo, ako Bog da pobedićemo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.