Organskim proizvodima do ravnomernog razvoja

Izvor: RTS, 03.Avg.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organskim proizvodima do ravnomernog razvoja

I pored odličnih uslova u Srbiji se organski usevi uzgajaju na samo 0,3 odsto obradivih površina, što je dva puta manje od svetskog proseka i 13 puta manje od proseka EU, izjavio je predsednik fonda Organska Srbija Branko Čičić.
Procenjuje se da se organski usevi u Srbiji gaje na oko 15.000 hektara, ali prirodni resursi koji postoje za takav uzgoj su mnogo veći, pa država treba da sma...

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Potencijal za uzgajanje organske hrane

Izvor: EMportal, 04.Avg.2008, 07:37

U Srbiji se, i pored odličnih uslova, organski usevi uzgajaju na samo 0,3 odsto obradivih površina, što je 50 odsto svetskog proseka, dok su te površine 13 puta veće u EU, izjavio je juče predsednik fonda Organska Srbija Branko Čičić.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.