Organizatori Prajda pozvali trans osobe da im se pridruže u šetnji

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizatori Prajda pozvali trans osobe da im se pridruže u šetnji

Nedelja ponosa počela je danas u Beogradu, a organizatori su pozvali trans osobe i članove organizacionog skupa "Ponos trans osoba" da učestvuju u Paradi ponosa koja će biti održana u nedelju, 20. septembra.

"Upućujemo javni poziv trans osobama i kolegama iz organizacije Trans prajda da nam se pridruže u nedelju da makar jedan deo šetnje prošetaju s nama", rekao je član organizacionog odbora Parade ponosa Boban Stojanović.

On je naveo da još čekaju potvrde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nekih gradskih službi i dodao da su sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) počeli pregovore za kreiranje mehanizma zaštite LGBT osoba tokom čitave godine, a ne samo tokom Nedelje ponosa.

"Imali smo sastanak i sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem gde smo dobili podršku da se od naredne godine ustanovi nacionalni dan podrške mladim LGBT osobama", dodao je Stojanović.

Aktivista Đurica Stankov apelovao je na inteziviranje rada svih državnih institucija, organizacija i pojedinaca u izjednačavanju prava svih osoba. On je pozvao ljude iz manjih sredina u Srbiji da učestvuju u promociji "ustavom zagarantovanih prava".

Tokom sedam dana Nedelje ponosa koja je zvanično otvorena presecanjem vrbce u Mikser hausu, biće organizovani različiti debatni, kulturni i zabavni programi čiji je cilj da najširu javnost upoznaju s položajem LGBT osoba u Srbiji.

Prajd kolona će u nedelju, 20. septembra, krenuti od Vlade Srbije u Nemanjinoj, a zatim ići ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana do Trga Nikole Pašića. U isto vreme, stotinak metara dalje, planirano je da se okupe i učesnici Trans parade, koja se ove godine organizuje prvi put. "Trans prajd" bi trebalo da se održi na jednom mestu, između Predsedništva, Skupštine Srbije i Skupštine grada.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.