Orden SPC ruskom ministru

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orden SPC ruskom ministru

Beograd -- Patrijarh Irinej uručio ministru regionalnog razvoja Ruske federacije Igoru Nikolajeviču Sljunjajevu visoko odlikovanje SPC - orden Svetog cara Konstantina.

Orden je Sljunjajevu uručen zbog, kako je rečeno na prijemu u Patrijaršiji, ljubavi naručito pokazanoj njegovim doprinosom na negovanju i učvršćivanju bratskih odnosa izmedju ruskog i srpskog naroda.

Patrijarh je tom prilikom rekao da mu je drago što može da pozdravi uglednog državnika Vlade Ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Federacije koji na tom uvaženom i velikom mestu pokazuje veliku ljubav prema srpskom narodu dodajući da su srpski i ruski narod oduvek bili veoma bliski.

''Srpski i ruski narod su oduvek bili veoma bliski i to ne samo u istorijskim odnosima. Ta ljubav iz prošlosti i danas je prisutna i žarko želimo da se ona unapredjuje budući da pripadamo jednoj velikoj porodici slovenskih naroda i da smo osetili mnoge blagodati tih istorijskih odnosa'', rekao je patrijarh Irinej.

On se zahvalio Sljunjajevu za sve što čini za srpski narod, ukazujući da brojni srpski gradjani koji delaju i rade u Rusiji zahvaljujući njemu došli do posla koji je ne samo važan za njih nego i za Srbiju.

''Mnogima ste omogućili da dodju do posla i to ne malog'', rekao je parijarh dodajući da Sljunjajeva posebno krasi odnos prema SPC.

Sljunjajev se zahvalio na pozivu da poseti Patrijaršiju dodajući da je za njega to radostan i odgovoran momenat .

On se složio sa patrijarhom da su tokom istorije srpski i ruski narod bili bratski.

''Bez obzira na teške momente i naše duge i komplikovane istorije mi smo sačuvali čistoću vere. Čovek, porodica, otadžbina su proste i jasne vrednosti koje karakterišu srce svakog srpskog i ruskog čoveka'', rekao je Sljunjajev dodajući da nije očekivao da od patrijarha dobije orden koji nalaže veliku odgovornost.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orden SPC ruskom ministru

Izvor: Akter, 11.Jul.2014

Patrijarh Irinej uručio ministru regionalnog razvoja Ruske federacije Igoru Nikolajeviču Sljunjajevu visoko odlikovanje SPC - orden Svetog cara Konstantina

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.