Orbović: Stanje u Srbiji neizdrživo

Izvor: Politika, 01.Maj.2013, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orbović: Stanje u Srbiji neizdrživo

BEOGRAD - Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović ocenio je danas da je stanje u Srbiji neizdrživo, zbog čega je pozvao sve sindikalne organizacije da se ujedine kako bi zajedno iskazali nezadovoljstvo.

"Pre samo dva meseca izgubili smo 30.000 radnih mesta, plate su niske u celom regionu, ne vidi se u perspektivi otvaranje novih radnih mesta i to traži povecanu aktivnost. Nadam se da će moje kolege u drugim sindikalnim organizacijama biti spremne da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se ujedinimo i pred poslodavačkim organizacijama iskažemo nezadovljstvo", rekao je Orbović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Članovi radnika Saveza samostalnih sindikata Srbije najavili su da će danas organizovati protestnu šetnju ulicama Beograda.

Orbović je istakao da je razlog protesta da se ukaže na "nizdrživo stanje".

On je rekao da u Srbiji nezaposleno više od 100.000 ljudi, a da je prosečna plata zaposlenih izuzetno niska.

"Minimalan zarada porasla je za 30 odsto, dok je prosečna plata povećana za 20 odsto. Znači rast minimalne plate išao je brže nego rast prosečne plate... što nema nigde u svetu", kazao je Orbović.

Beta

objavljeno: 01.05.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orbović: Stanje u Srbiji neizdrživo

Izvor: Radio 021, 01.Maj.2013

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović ocenio je danas da je stanje u Srbiji neizdrživo, zbog čega je pozvao sve sindikalne organizacije da se ujedine kako bi zajedno iskazali nezadovoljstvo.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.