Orban napao Soroša: Videli smo njegovog sina na ovom bezobraznom događaju

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 21:11

Orban napao Soroša: "Videli smo njegovog sina na ovom bezobraznom događaju"

Ovonedeljna najava da će Džordž Soroš prepustiti kontrolu nad svojim filantropskim carstvom svom sinu Aleksandru izazvala je pravu buru u Mađarskoj.

Soroš je naveden kao persona non grata među medijima naklonjenim Orbanu, iako je milijarder mađarskog porekla.

Mađarska vlada ga optužuje da želi da "preplavi Evropu migrantima" zbog Soroševe inicijative da često donira novac nevladinim organizacijama koje se zalažu za politiku otvorenih vrata.

"Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je od Džordža Soroša napravila neku vrstu aksiomatičnog neprijatelja koji je kriv za sve, od visoke inflacije do spoljnopolitičke izolacije Mađarske", kaže Peter Krek, izvršni direktor istraživačkog centra Political Capital.

Orban je među prvima prokomentarisao vest da je Soroš prepustio kontrolu svom sinu Aleksu. Na Tviteru je objavio scenu iz filma "Kum" na kojoj se vidi mafijaški bos kako mu ljubi sina. Napisao je i: "KUM 2.0"

U svom nedeljnom intervjuu na državnom radiju u petak, Orban je otišao toliko daleko da je okrivio Aleksa Soroša za dogovor koji su ministri unutrašnjih poslova Evropske unije postigli ranije ovog meseca da se izbeglice presele unutar bloka.

Dogovor sa EU je postignut jer je "Soroš predao vođstvo nad svojom imperijom svom sinu, koji diktira još oštriji tempo od njega", rekao je Orban, a potom u panici rekao: "Huškaće migrante u Evropu!"

Tada su provladini Orbanovi mediji krenuli u akciju insinuirajući da je Aleks Soroš gej. Potom su isti mediji tvrdili da je i Aleks Soroš primećen na "opscenoj" Paradi ponosa u Budimpešti, dok je koristio fotografije druge osobe.

Istraživački centri prijateljski raspoloženi prema Orbanovoj vladajućoj partiji Fides takođe su pojačali svoje napade na porodicu Soroš.

U komentarima za provladinu veb stranicu, Tamaš Fric iz Instituta Alapjogokert Kozpont ponovio je insinuacije o privatnom životu mlađeg Soroša i upozorio da će on biti "radikalniji“ od svog oca po pitanju „pitanja svetske vlade u senci, obavezne vakcinacija ili abortus".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.