Orban Nemačkoj: Zadržavamo specijalne poreze u industriji

Izvor: Blic, 07.Maj.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban Nemačkoj: Zadržavamo specijalne poreze u industriji

Mađarski premijer Viktor Orban je u današsnjem obraćanju predstavnicima nemačkih kompanija rekao da će njegova vlada zadržati specijalne poreze koji postoje u različitim industrijskim granama radi zadovoljenja svojih ciljeva u pogledu budžetskog deficita i nivoa javnog duga.

Viktor Orban

Govoreći pred članovima Nemačko-mađarske privredne komore, Orban je priznao da je oporezivanje telekomunikacionog, maloprodajnog i još nekih sektora bilo štetno po nemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompanije u Mađarskoj, ali i da ta mera mora ostati na snazi, prenosi agencija AP.

Orban je, takođe, naveo da iako pojedine evropske države smanjuju zavisnost od nuklearne energije, Mađarska će proširiti svoju nuklearnu elektranu, jer je ona najeftiniji izvor energije za zemlju.

Nemačke kompanije zapošljavaju oko 300.000 ljudi u Mađarskoj, čiji je najveći trgovinski partner upravo Nemačka, navodi agencija AP.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Orban Nemcima:Šteta vaša, ali moram

Izvor: B92, 08.Maj.2015, 09:50

Mađarski premijer Viktor Orban je predstavnicima nemačkih kompanija rekao da će njegova vlada zadržati specijalne poreze koji postoje u industrijskim granama...Kako je rekao, porezi će ostati radi zadovoljenja potreba budžetskog deficita i nivoa javnog duga...Govoreći pred članovima Nemačko-mađarske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.