Orahovac: Vraćena srpska trobojka na spomenik ubijenim i otetima Srbima

Izvor: B92, 14.Nov.2023, 14:28

Orahovac: Vraćena srpska trobojka na spomenik ubijenim i otetima Srbima

Na spomenik ubijenim i kidnapovanim Srbima u opštini Orahovac danas je postavljena nova srpska trobojka.

Proteklog vikenda su trobojku zapalili albanski ekstremisti.

"Kancelarija za KiM tada je navela da će zajedno sa svojim predstavnicima na terenu postaviti novi srpski barjak, što je već danas učinjeno i ponovo se na ovom znamenju ponosno vijori srpska zastava s kojom je postavljen i novi jarbol", ističe se u saopštenju.

Na ulazu u Veliku Hoču postavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je znamenje u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine.

"Paljenje srpske trobojke i skrnavljenje ovog spomenika akt je bezumlja albanskih ekstremista koji godinama pale sve srpsko želeći da na taj način obeshrabe Srbe i slome duh srpskog naroda koji odoleva svim napadima i iskušenjima, ma kakva ona bila", saopštila je ranije Kancelarija za KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Orahovac: Vraćena srpska trobojka na spomenik ubijenim i otetima Srbima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2023

Na spomenik ubijenim i kidnapovanim Srbima u opštini Orahovac danas je postavljena nova srpska trobojka koju su proteklog vikenda zapalili albanski ekstremisti, saopštila je danas vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.