Optužnice zbog šverca kokaina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2011, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnice zbog šverca kokaina

PODGORICA -

Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je danas optužnicu protiv Dragana Šćepanovića (40) iz Bijelog Polja i Željka Martinovića (47) iz Igala, zbog učešća u međunarodnom švercu kokaina.

Martinović se nalazi u pritvoru, dok je Šćepanović u bekstvu i protiv njega je Interpol Crne Gore raspisao međunarodnu poternicu.

Okrivljenima se stavlja na teret da su od 2009. do polovine aprila ove godine, kao članovi kriminalne organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čiji je organizator Milisav Zečević, koji boravi u Španiji, zajedno sa drugim pripadnicima te organizacije, kupovali i prekookeanskim brodom "Perast" prenosili kokain iz Južne Amerike u Španiju radi dalje prodaje u zemljama Evrope.

U saopštenju Tužilaštva se navodi da su među pripadnicima te kriminalne organizacije i državljani Crne Gore - Nikola Mrvaljević, Vuk Popović i Ilija Brkanović, kao i državljani Srbije Dražen Krasić, Dalibor Dramićanin i Goran Crnomarković.

"U toku sprovođenja istrage u kojoj su uspešno sarađivali tužilaštvo i policija Crne Gore, Španije i Srbije prikupljeni su i međusobno razmenjeni dokazi o aktivnostima ove kriminalne organizacije", navodi se u saopštenju. Podseća se da je ranije u Crnoj Gori uhapšen Martinović, a u Španiji - Mrvaljević, Popović, Brkanović, Krasić, Dramićanin i Crnomarković, protiv kojih se vodi krivični postupak pred nadležnim sudom u Madridu.

U saopštenju se podseća da je španska policija od ove kriminalne organizacije, u luci Taragona, zaplenila više od 77 kilograma kokaina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.