Optužnice za zločine u BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnice za zločine u BiH

SARAJEVO -

Tužilaštvo BiH za ratne zločine podiglo je danas dve optužnice za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti počinjene u Hadžićima, kod Sarajeva, i u Gacku.

Optuženica je podignuta protiv Azemina Sadikovića iz Sarajeva zbog ratnog zločina nad civilima u maju 1992. u Hadžićima.

On se tereti da je u maju 1992. godine ubio četiri civila srpske nacionalnosti u opštini Hadžići, kod Sarajeva. Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu i protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vitomira Popića zbog zločina protiv čovečnosti u Gacku.

On je optužen da je za vreme oružanog sukoba u BiH, u svojstvu komandira Stanice milicije u Gacku, zajedno sa drugim odgovornim osobama učestvovao u progonu bošnjačkog civilnog stanovništva.

Popović se tereti da je učestvovao u zatvaranju, nečovečnim delima, ubistvima, deportaciji, prisilnim preseljenjima, mučenju, prisilnim nestanicima, te u formiranju i održavanju logorskog sistema u Gacku u kojem su bez pravnog osnova bili zarobljeni civili bošnjačke nacionalnosti.

Popović je bio nastanjen u Gacku, a sada živi u Novom Sadu u Srbiji. Obe optužnice su prosleđene Sudu BiH na potvrđivanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.