Optužnice za Agrobanku

Izvor: RTS, 01.Feb.2013, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnice za "Agrobanku"

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu u slučaju "Agrobanka".

Nakon sprovedene istrage Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Dušana Antonića, Slavoljuba Korićanca, Bojana Zarića, Bobana Labovića, Vehba Papića, Duška Sekulića, Dragomira Jovanovića, Borke Filipović, Nenada Maričića, Snežane Paunović, Dragovana Milinkovića, Miloša Markovića, Duška Šunjevarića, Bratislava Mihajlovića, Branimira Uzelca, Sauda Hasovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Slobodana Ratkovića, Miloša Uzelca, Milana Antonića, Zvezdana Damjanovića i Stojana Stojanova.

Protiv pomenutih okrivljenih optužnica je podignuta zbog nepravilnosti u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija u Agrobanci koji su odobravani preduzećima „Habit farm", „Svis farmacija", „Svis inter medikal", „Produkt trejd fajnans", „Vestern stajl", „Merkjuri Internacional", „Luton", „Novi dani", „Hed komerc" i „Drina Timber" kojima je pribavljena imovinska korist u iznosu više od 5, 7 milijadri dinara i da su na taj način kao saizvršioci izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja (čl 359 KZ).

Prema Radosavu Sekuliću istraga je prekinuta, jer su se veštaci izjasnili da zbog trenutno lošeg zdravstvenog stanja privremeno ne može da učestvuje u krivičnom postupku. Uskoro će biti izvršeno novo veštačenje kako bi se i u odnosu na Sekulića dovršila započeta istraga.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon podizanja optužnice predložilo da se pritvor produži okrivljenima Dušanu Antoniću, Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Dragomiru Jovanoviću, Branimiru Uzelcu i Dušku Sekuliću.

Tužilaštvo nastavlja istragu protiv ostalih okrivljenih protiv kojih su donete naredbe o sprovođenju ostrage, a nisu obuhvaćeni podignutom optužnicom.

Istovremeno, policija sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti u okviru predistražnog postupka koji se vodi povodom odobravanja kredita i bankarskih garancija u Agrobanci pravnim licima koja nisu obuhvaćena do sada pokrenutim istragama.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Optužnica u aferi "Agrobanka"

Izvor: RTS, 01.Feb.2013

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu u slučaju "Agrobanka". Optužnica je podignuta protiv 21 osobe zbog nepravilnosti u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija...Nakon sprovedene istrage Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv osumljičenih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.