Optužnica za zločin u Sanskom Mostu

Izvor: B92, 03.Apr.2013, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica za zločin u Sanskom Mostu

Beograd -- Podignuta optužnicu protiv bivšeg pripadnika Vojske RS Miroslava Gvozdena "Mićan", zbog sumnje da je izvršio ratni zločin na teritoriji Sanskog Mosta 1992.

Tužilaštvo za ratne zločine Gvozdenu na teret stavlja da je, iz osvete zbog ubistva brata, ubio šest i ranio jednog civila u Tomašici i Sasini. On je krivično delo, kako se sumnja, izvršio sa direktnim umišljajem, kao saizvršilac, zajedno sa Milom Gvozdenom koji je trenutno nedostupan organima gonjenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Miroslav i Milo Gvozden su se, prema optužnici, dogovorili da osvete poginulog brata Radoslava Gvozdena, i to licima za koja su znali da žive u selima u kojima su izvršili ubistva.

Tužilaštvo za ratne zločine je preuzelo ovaj predmet od Kantonalnog suda u Bihaću, koji je i za Milom Gvozdenom, u februaru prošle godine, raspisao poternicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Podignuta optužnica za zločin u Sanskom Mostu

Izvor: Blic, 03.Apr.2013

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv bivšeg pripadnika Vojske Republike Srpske Miroslava Gvozdena, zvanog Mićan, zbog sumnje da je izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji Sanskog Mosta u decembru 1992. godine, saopšteno je danas iz tužilaštva....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.