Optužnica za ubistvo Luke Jovanovića krajem nedelje

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2014, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica za ubistvo Luke Jovanovića krajem nedelje

Krajem ove nedelje Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podiže optužnicu u slučaju 'kantrimen', nezvanično saznaju Novosti.

Optuženi će biti vozač automobila Marko Milićev koji je usmrtio Luku Jovanovića, zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom licu. Njegov kum Bratislav Vesović odgovaraće za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela zbog sumnje da je sakrio automobil, kao najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i taksista Saša Janković.

Istovremeno ističe i rok u kome bi Vesović i Janković mogli da potpišu sporazum o priznanju krivičnog dela sa Tužilaštvom. Prema Zakoniku o krivičnom postupku, oni imaju ovu mogućnost dok se ne izjasne o optužbama na glavnom pretresu. Prema nezvaničnim informacijama, Tužilaštvo bi pristalo na nagodbu sa Vesovićem ukoliko bi on otkrio gde se nalazi automobil.

Inače, Milićev i Vesović, koje brani isti advokat, izjavili su da će izneti svoje odbrane, ali tek pošto se okonča štrajk advokata.

Tužilaštvo se do sada nagodilo sa svih petoro putnika „minija“ koji su dobili između četiri i deset meseci kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom u zamenu za priznanje. Njihova priznanja kako su najavili u Tužilaštvu biće korišćena protiv Milićeva, Vesovića i Jankovića. Tužilaštvo je saslušalo i četvoricu Lukinih prijatelja sa kojima je kritične noći gurao "ladu" preko Brankovog mosta. Oni su ispričali da se automobil koji je udario Luku nije ni zaustavio, a da je vozač svakako morao da ih primeti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.