Optužnica protiv policajaca zbog pljačke migranata

Izvor: Press, 24.Sep.2015, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv policajaca zbog pljačke migranata

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv saobraćajnog policajca Miroslava Kuzmanovića i Dragana Borote zbog sumnje da je počinli tešku krađu nad nekoliko migranata krajem avgusta u centru Beograda, rečeno je danas Tanjugu u tužilaštvu.
           Nakon što je primio optužni opredlog, Prvi osnovni sud je Kuzmanoviću 18. septembra ukinuo pritvor i pustio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ga da se brani sa slobode, dok Boroti pritvor nije određivan, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Leposava Vujanović Porubović. Optužnim predlogom Kuzmanović se tereti za krivično delo teška krađa koju je počinio "iskorišćavanjem bespomoćnosti ili drugog teškog stanja nekog lica" za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina, napomenula je Vujanović Porubović. Borota se tereti za isto delo izvršeno pomaganjem. Nakon hapšenja, mediji su preneli da je Kuzmanović u blizini Autobuske stanice, nakon što je pokazao službenu legitimaciju, od trojice migranata zatražio da mu predaju sav novac koji imaju kod sebe i uzeo im oko 2.000 evra.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.