Optužnica protiv oca iz Banatskog Novog Sela koji je obljubio ćerku (17) i podvodio je migrantima

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 15:06

Optužnica protiv oca iz Banatskog Novog Sela koji je obljubio ćerku (17) i podvodio je migrantima

Snimke seksualnog odnosa sa ćerkom slao ljudima preko društvenih mreža

Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv V. J. (43) iz Banatskog Novog sela, osumnjičenog da je obljubio ćerku (17), a snimak odnosa i njene nage fotografije delio na Fejsbuku, i da je dovodio migrante u kuću nudeći im ćerku za prostituciju.

Iz Višeg javnog tužilaštva danas je saopšteno da je protiv V. J. (43) iz Banatskog Novog Sela nakon završene istrage podignuta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << optužnica zbog sumnje da je izvršio krivično delo obljuba zloupotrebom položaja i krivično delo trgovina ljudima.

- Okrivljenom se optužnicom stavlja na teret da je u vremenskom periodu od marta do aprila 2020. godine u Banatskom Novom Selu, zloupotrebom svog položaja roditelja naveo na obljubu maloletno lice koje mu je povereno radi staranja i vaspitavanja, tako što je u svojoj kući u dva navrata izvršio obljubu sa svojom maloletnom ćerkom rođenom 2003. godine a tokom jedne od obljuba tražio od nje da drži uključenu kameru na mobilnom telefonu, na koji način je napravljen snimak seksualnog čina - navodi se u saopštenju VJT u Pančevu.

Kako se dalje navodi, takođe, okrivljenom se optužnicom stavlja na teret da je od početka 2019. godine do aprila 2020. godine u Banatskom Novom Selu, zloupotrebom poverenja i odnosa zavisnosti, te teških prilika svoje maloletne ćerke rođene 2003. godine.vrbovao istu da se prostituiše tražeći da na taj način zarađuje novac, u koju svrhu je pozivao i dovodio migrante u kuću i nudio im oštećenu za prostituciju, a takođe je u svrhu pribavljanja klijenata, podelio preko jedne društvene mreže sa više različitih naloga snimak seksualnog čina između njega i oštećene  kao i tri njene nage fotografije koje je sam načinio.

Optužnica je podneta Višem sudu u Pančevu 13. jula 2020., trenutno je u postupku ispitivanja te još uvek nije potvrđena, navodi tužilaštvo.

- Okrivljeni V. J. se nalazi u pritvoru zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi u kratkom periodu ponovio krivično delo, imajući u vidu da se radi o ranije osuđivanom licu, te je od strane tužilaštva predloženo da mu se pritvor produži po ovom osnovu do završetka glavnog pretresa - navodi se u saopštenju VJT u Pančevu.

Mediji su ranije pisali da je maloletna žrtva u policiji potvrdila da ju je otac naterao da budu intimni i da to snime, govoreći joj da će tako da se obogate.

V. J. je eksplicitni snimak okačio na Fejsbuk uz poruku prijateljima: "Vrata su vam otvorena. Koštaće vas 2.000 dinara".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.