Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Nov.2014, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv direktora "Duvanke"

Protiv direktora trgovačkog preduzeća "Duvanka" iz Trogira Marinka Karamatića podignuta je optužnica zbog prevara u privednom poslovanju u iznosu većem od 200.000 evra.

Optužnicu je podiglo tužilaštvo u Splitu zbog sumnje da je od oktobra 2006. do februara 2008. godine dogovorio obnovu hotela u Trogiru podignutog za vrijeme Austrougarske.

Karamtiću su na teret stavljena tri krivična djela prevare u privrednom poslovanju na štetu poslovnih partnera, koji su učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u obnovi, ali im obavljeni radovi nisu plaćeni.

U optužnici se navodi da je bio svjestan da ugovorene radove njegova firma neće moći platiti, jer je kredite iskoristio za druge namjene, a na računu više nije imao sredstva. Obaveze su značajno premašivale imovinu društva, javili su hrvatski mediji.

Hotel je zbog neotplaćivanja kredita preuzela Hrvatska poštanska banka.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.