Optužnica protiv Marjanovića: Evo gde je zapelo

Izvor: Mondo, 10.Okt.2018, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv Marjanovića: Evo gde je zapelo

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine. Optužnicu srušilo sedam grešaka.

Foto: MONDO/G. Sivački

List "Politika" piše da je mala Jana, ćerka Zorana Marajanovića i Jelene Krstić Marajanović saslušana nezakonito, da nedostaju veštačenja ogrebotine okrivljenog, krvi u automobilu, snimaka sigurnosnih kamera, telefona svedoka M.R. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i fotodokumentacija uviđaja.

Apelacioni sud je utvrdio, tokom ispitivanja rešenja o potvrđivanju optužnice protiv Marjanovića, da devojčica tokom svedočenja nije imala punomoćnika, kako je to propisano zakonom o maloletni učiiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih osoba.

"Pomenutim zakonom imperativno je određeno da oštećena osoba mora da ima punomoćnika iz reda advokata, a kako iz zapisnika o saslušanju maloletne oštećene proizilazi da ovaj zakonski uslov nije poštovan, neophodno je da se ova povreda u daljem postupku otkloni", navodi se u odluci Apelacionog suda.

Osim saslušanja devojčice u prisustvu punomoćnika, drugostepeni sud je Višem tužilaštvu u Beogradu naložio da istragu protiv Marjanovića dopuni sa čak sedam dokaza.

Tako Apelacioni sud zahteva da se veštači trag koji je nađen na zadnjem sedištu "mercedesa E-320" koji  su se Marjanovići sa ćerkom Janom dovezli na nasip na kojem je Jelena kasnije ubijena.

 "U fazi istrage nije obavljeno veptačenje tragova krvi, osnosno nije navedeno na koji je način i kada mogao da nastane. Nije urađena ni analiza brisa DNK uzetog sa ogrebotine na desnoj ruci okrivljenog Marjanovića. Neophodno je da se obavi veštačenje kako bi se utvrdilo da li se u DNK materijalu uočava prisustvo materijala oštećene Jelene, piše u odluci Apelacionog suda.

Ovaj sud konstatuje i da je radi razjašnjenja svih okolnosti ubistva Jelene Marjanović neophodno da Više tužilaštvo izvrši prostorno-vremensko veštačenje svih snimaka sigurnosnih kamera za koje se veruje da pokrivakju područje na kojem se zločin dogodio.

 "Neophodno je i da veštak telekomunikacione struke izvrši prostorno i vremensko veštačenje kretzanja mobilnog telefona svedoka M.R. koji se u trenutku tragičnog događaja nalazio u blizini nasipa. Ovaj svedok je u svom iskazu naveo da je kritičnom prilikom nosio mobilni , kao i da je video muškarca i ženu kako silaze sa nasipa. Na osnovu analize baznih stanica potrebno je kretanje ovog svedoka dovesti u vezu sa već obavljenom analizom kretanja optuženog.

Ovaj sud konstatuje i da je neophodno da se izvrši dopunsko telekomunikacijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je Marjanović svesno isključio mobilni telefon kada je došao na nasip.

 U spisima predmeta nedostaje i fotodokumentacija koju je sačinilo Odeljenje za operativnu kriminalističku tehniku, a koja je odnosi na fotografije mesta zločina sačinjene  tokom uviđaja 3. aprila 2016. godine. Zato je u daljem postupku neophodno navedenu dokumenatciju izraditi u pisanom obliku, a ne u elektronskoj formi, navodi sud.

Marjanović je optužen za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine i tereti se za krivično delo teško ubistvo.

Njemu je Apelacioni sud u Beogradu u junu ukinuo pritvor u kojem je bio devet meseci, pošto je uhapšen tek u septembru prošle godine.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.