Optužen ubica britanskog poslanika

Izvor: B92, 21.Okt.2021, 17:06

Optužen ubica britanskog poslanika

Britanac somalijskog porekla Ali Harbi Ali, optužen je danas za ubistvo britanskog člana parlamenta Dejvida Ejmsa.

U optužnici je navedeno i da je bio povezan sa terorističkom, takozvanom Islamskom državom, saopštio je tužilac DŽejms Kejbl.

"Smatra se da je Ali bio povezan sa Islamskom državom", rekao je tužilac Kejbl na saslušanju u Vestminsterskom prekršajnom sudu, preneo je Rojters.

U sudu je prvi put bio prisutan i optuženi, 25. godišnji Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Harbi Ali. Tužilaštvo je ranije danas navelo da će pred sudom izneti da je ubistvo povezano sa terorizmom, jer je imalo i ideološki i religiozni motiv, preneo je Gardijan.

Ejms (69), član Konzervativne partije premijera Borisa Džonsona, izboden je na smrt nožem 15. oktobra u Metodističkoj crkvi Belfers u mestu Lej (Leigh-on-Sea) u Eseksu na istoku Engleske.

Nakon ubistva je saopšteno je da je 25-godišnji muškarac, koji se sumnjiči za taj zločin uhapšen na licu mesta.

Britanski političari ocenili su ubistvo kao napad na demokratiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.