Optužbe protiv Dikovića nisu napad na instituciju

Izvor: Beta, 06.Feb.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužbe protiv Dikovića nisu napad na instituciju

BEOGRAD, 6. februara 2015. (Beta) - Osnivač Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataša Kandić izjavila je u petak da optužbe na račun načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića u dosijeu Rudnica nemaju veze sa napadom na vojsku kao instituciju.

"Institucija mora da bude čista, a pojedinci koji mogu biti predmet ispitivanja, to je nešto drugo", rekla je Kandić upitana da prokomentariše izjavu generala Dikovića koji je FHP optužio da vodi prljavu kampanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << protiv njega i Vojske Srbije.

Ona je na konferenciji u Beogradu rekla da je FHP izneo podatke, činjenice i nove dokaze u vezi sa Rudnicom u kojoj je, prema podacima nadležnih, pronadjeno oko 250 tela, i da to nema nikakve veze sa napadom na vojsku.

"Sve što je rečeno u dosijeu je tačno, ali nažalost, neke stvari se danas ne mogu dokazati", navela je ona, ostajući pri tvrdnji o umešanosti 37. motorizovane brigade na čijem je čelu tada bio Diković u zločine na Kosovu.

FHP je u Dosijeu Rudnica naveo da je ta brigada učestvovala u vojno-policijskim akcijama u kojima su počinjeni zločini nad kosovskim Albancima, kao i asanaciji bojišta, odnosno prikupljanju ljudskih leševa u selima u kojima su počinjeni zločini. Neka tela ubijenih Albanaca, kako navodi FHP, nadjena su na lokalitetu Rudnica.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kandić: Optužbe protiv Dikovića nisu napad na instituciju

Izvor: RTS, 06.Feb.2015

Osnivač Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić rekla je da optužbe na račun načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića u dosijeu Rudnica nemaju veze sa napadom na vojsku kao instituciju. . "Institucija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.