Izvor: N1 televizija, 25.Jan.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužbe i kontraoptužbe oko Koridora

Pošto nije imenovan za direktora Koridora Srbije, Velimir Ilić tvrdi da u tom preduzeću cvetaju kriminal i korpucija. Video je to, kaže, u izveštaju koju mu je dala lično ministarka Zorana Mihajlović. Ministarka Mihajlović to demantuje, a da Ilić laže poručuje i ministar policije Nebojša Stefanović.

Izvor: N1

“Dobićeš mesto, mnogo bolje, ovo za vanredne situacije ovo je bilo bezveze ali ćeš dobiti pristojno mesto ti si čovek iskustan i bićeš prezadovoljan” >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << - ovako mu je, tvrdi Velimir Ilić, premijer obećavao mesto direktora Koridora Srbije. Pošto obećanje nije ispunio - Ilić je olučio da progovori o navodnom kriminalu i korupciju u preduzeću koje je trebalo da vodi. O svemu je, kaže, saznao iz izveštaja Ministasrtva građevinarstva.

“Sad je bitno ko je meni dostavio izveštaj”, kaže Ilić a na pitanje ko mu je dostavio za N1 kaže: ”Pa, Zorana mi je dostavila”.

Njegove navode negira ministarka Mihajlović: “Istina je da nikada nisam dala Velimiru Iliću nikakav dokument Ministarstva. Obavestiću Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da utvrdi kako je Velimir Ilić neovlašćeno došao u posed radne verzije izveštaja o radovima na Koridoru 10 i Koridoru 11”.

Ilić pakdodaje da svi “rade na parče i da su u internim sukobima”.

“Zorana je bila u sukobu sa Nebojšom Stefanovićem i sa Dmitrom direktorom Koridora, u žestokom sukobu”, naglasio je Ilić.

Tu tvrdnju odbacuje sam Stefanović: “Velimir Ilić retko kad kaže nešto istinito u ovom slučaju ništa nije istinito. Niti sam se bavio Koridorima, niti se bavim Koridorima niti me to zanima. Ako Velju zanima mogu samo da pretpostavim zašto”.

Velimir Ilić medjutim tvrdi da je upravo Nebojša Stefanović, blokirao njegov izbor za direktora Korodira Srbije. “I rečeno je da se to odloži za koji dan da je zahtevao Nebojša Stefanović. Mi znamo da je njegov kum Dmitar, direktor Koridora bio”.

Stefanović odgovara: “Dmitra Đurovića poznajem i ne odričem se ljudi koje poznajem samo zato što ih neko napada ali on nije moj kum”.

Ministar policije tvrdi i da Velimir Ilić laže kada govori o istraži o tome kako mu je u Novom Sadu oštećen automobil.

“Isekli su mi viljušku na kolima, kola su i MUP-u 30 dana juče su tek veštačena i to nisu dozvolili da veštači Mašinski fakultet nego MUP”, naveo je Ilić gostujući u Novom danu N1 televizije a Stefanović odgovara da je sve izmišljeno.

“Pa je rekao da ga niko iz policije nije zvao. Ja sam spreman da vam dam uvid u komunikaciju i sa jedne i sa druge strane. Čak je i on u jednom trenutku zvao inspektora koji je radio slučaj. Dakle sve je izmišljeno od prve do poslednje stvari”.

Ilić tvrdi da ne izmišlja, i da neko pokušava da ga ubije - zato što je progovorio i pokazao fotografiju ministra Lončara sa Dušanom Spasojevićem.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Optužbe i kontraoptužbe o radovima na koridorima

Izvor: N1 televizija, 25.Jan.2017

Pošto nije imenovan za direktora Koridora Srbije, Velimir Ilić tvrdi da u tom preduzeću cvetaju kriminal i korpucija. Video je to, kaže, u izveštaju koju mu je dala lično ministarka Zorana Mihajlović. Minstarka demantuje, a da Ilić laže poručuje i ministar policije Nebojša Stefanović...Izvor:...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.