Opština Srebrenica: Vlada Srbije uplatila dva miliona evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Srebrenica: Vlada Srbije uplatila dva miliona evra

Opštini Srebrenica je do danas uplaćeno dva miliona evra od Vlade Srbije kao direktna pomoć budžetu, potvrdila je danas ova opština.

U budžet opštine Srebrenica do danas je, kako se navodi, uplaćeno i 50.000 konvertibilnih maraka od opštine Novi Grad Sarajevo kao podrška infrastrukturnom projektu.

"U narednom periodu opština Srebrenica će na čelu sa načelnikom Chamilom Durakovićem oformiti opštinski tim za kreiranje i imlementaciju operativnog plana za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << utrošak sredstava, te ćemo medije, ali i naše donatore o tome detaljno informisati", stoji u saopštenju.

"Sav novac koji bude uložen u Srebrenicu, želimo transparentno trošiti i o tome obaveštavati javnost", dodaje se.

Čelnici opštine podsećaju da su na investiciono-razvojnoj konferenciji "Srebrenica 2015" predstavili mogućnosti investiranja u razvoj različitih oblasti života i rada građana Srebrenice, resursne potencijale regije, kao i određene pogodnosti za potencijalne investitore.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je ranije danas da je premijer Srbije Aleksandar Vučić ispunio obećanje i da su legla sredstva.

Vlada Srbije je na sednici prošle nedelje odobrila budžet od pet miliona evra ili deset miliona konvertibilnih maraka.

Preostala tri miliona evra Srbija će dati kroz projekte koji će biti odabrani na osnovu potreba Srebrenice, a biće formiran tim koji će raditi na realizaciji tih projekata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.