Opština Pljevlja izgubila 39.000 eura

Izvor: SandzakPress.net, 15.Avg.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Pljevlja izgubila 39.000 eura

Sa računa Opštine Pljevlja javni izvršitelji skinuli su 39.000 eura po osnovu sudskih troškova, nakon što je lokalna uprava izgubila spor koji je vodila protiv Elektroprivrede zbog gradnje četvrte stepenice (nove faze) deponije pepela i šljake na Maljevcu bez građevinske dozvole. Opština je 2013, dok je na čelu lokalne administracije bio Miloje Pupović, podnijela tužbu tražeći naknadu od 15 miliona eura. EPCG na Maljevcu već 37 godina odlaže pepeo i šljaku iz Termoelektrane. Prvostepena >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << presuda bila je da EPCG isplati Opštini 2,08 miliona eura za naknade, ali je ukinuta. U pravosnažnoj presudi se navodi da je zahtjev za naknadu za period od 1. 1. 2004. do 10. 6. 2010. zastario, kao i da Opština nije dokazala gradnju iznad dozvoljene kote i bez dozvole. 

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Srebrenica se zadužuje za 2,5 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 16.Avg.2019, 10:26

SREBRENICA – Opština Srebrenica raspisala je javni poziv za banke zainteresovane za dodjelu dugoročnog kredita od 2,5 miliona KM ovoj lokalnoj zajednici, rekao je šef kabineta načelnika opštine Vladan Milovanović. Javni poziv raspisan je na osnovu odluke Skupštine opštine o kreditnom zaduženju,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.