Opsada Londona

Izvor: Politika, 11.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Opsada" Londona

Slavni američki pevač Prins održaće tokom leta čak 21 koncert u Londonu. Zanimljivo je da će nastupi u britanskoj prestonici biti jedini koncerti legendarnog muzičara u Evropi u ovoj godini. Prinsova "opsada" Londona trajaće tokom avgusta.
Od 21 koncerta Prins će čak sedam dana zaredom svirati i pevati u "O2 areni", bivšem "Milenijum doumu", a cena karata za ove nastupe je 31,21 funta. Interesantno je da je ova cena ulaznica određena zbog toga što je poslednji Prinsov album nosio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << naziv "3121".
Osim koncerata u "O2 areni", popularni pevač će nastupiti u još 14 manjih prostora. Svirke u tim prostorima čuveni izvođač će održati da bi mogli da ga vide i čuju i oni koji ne mogu sebi da priušte kartu za "O2 arenu".

Četrdesetosmogodišnji pevač je rekao da je pripremio 150 pesama koje će izvoditi na turneji i izrazio je nadu da će mu se na sceni pridružiti mlada britanska zvezda Ejmi Vajnhaus, čiji je Prins veliki obožavalac.

Ulaznice za koncerte u "O2 areni", od kojih je prvi zakazan za 1. avgust, nalaze se od danas u prodaji.

– Obožavam London. U tom gradu sam održao mnogo nezaboravnih koncerata – objasnio je svoju neobičnu odluku Prins.

Produženi boravak u engleskoj prestonici organizovan je zbog toga što je, prema rečima samog pevača, mnogo ljudi propustilo njegov nastup tokom poslednje turneje, održane 2002. godine.

Prins je još otkrio da će se uskoro nastaniti u britanskoj prestonici:

– Već sam počeo da tražim kuću u Londonu jer bih želeo da ovaj grad postane moj novi dom.

Inače, Prins bi do kraja godine trebalo da objavi i novi studijski album, prvi posle "3121" koji je izašao krajem 2005. godine.

J. K.

[objavljeno: 11.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.