Opsada Budve: Policija na svakom ćošku, hapšenja kao u Americi, lomljava stakla i hemijska sredstva VIDEO

Izvor: B92, 17.Jun.2020, 11:51

Opsada Budve: Policija na svakom ćošku, hapšenja kao u Americi, lomljava stakla i hemijska sredstva VIDEO

Budva -- Jake policijske snage blokirale su sve ulaze u strogi centar Budve, gde je zgrada Opštine i Centar za bezbednost, u kome se nalaze privedeni čelnici Opštine.

Specijalne jedinice i policijske patrole nalaze se na gotovo svakoj gradskoj raskrsnici, javlja reporter Sputnjika. Glavna magistrala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je blokirana za saobraćaj, a policajci preusmeravaju vozila tako da ne može kroz Budvu da se prođe do Jaza i dalje u pravcu Boke Kotorske.

Ispred Centra za bezbednost nalazi se nekoliko stotina građana, a policijske snage su kordonima opasale i to zdanje, kao i opštinu, koja se nalazi oko 50 metara dalje.

Reporter Sputnjika navodi da su građani revoltirani, kako kažu, brutalnom silom koju je policija primenila prilikom hapšenja opštinskih čelnika. Neki očevici tvrde da je policija i pretukla privedene lokalne političare, a jedno vozilo hitne pomoći je pod rotacijom nekoga odvezlo u pravcu Kotora.

U međuvremenu, građanima su uspeli da se pridruže i poslanici Demokratskog fronta i Demokratske stranke. Sa građanima je i bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović, koji je rekao da je nečuveno da je policija kolenom na vrat gušila ljude kao američka policija Džordža Flojda.

Trenutno je situacija u gradu izrazito napeta, navodi Sputnjik.

Podsetimo, ranije danas uhapšeni su Marko Carević i Krsto Radović, predsednik budvanske opštine i predsednik lokalnog parlamenta. RTV Budva je prenela da su, osim Carevića i Radovića, privedeni i menadžer opštine Milo Božović, sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj, šef kabineta predsednika opštine Nikola Jovanović, kao i Carevićev brat i sin.

Navedeno je i da je policija odbornika opoziciong DF-a Đorđija Vujovića iznela iz zgrade i takođe uhapsila.

Pre hapšenja, policija je, dodaju, pokušala da u zgradu Opštine uvede Upravnu inspekciju.

"Policija je upotrebila hemijska sredstva, a polomljena su i stakla na zgradi Opštine", prenosi RTV Budva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.