Oprostite, greškom smo ubili vašeg sina i telo mu rastopili u kiselini. Evo vam 60.000 evra i stan

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 16:39

"Oprostite, greškom smo ubili vašeg sina i telo mu rastopili u kiselini. Evo vam 60.000 evra i stan"

Mafijaški šefovi u Napulju ponudili su novčanu odštetu roditeljima čijeg su sina ubili, navodno greškom, nakon čega su njegovo telo rastopili u kiselini.

Ponudu od 60.000 evra i stan dali su Salvatore Kamarota i Karlo Napi, čije suđenje uskoro počinje za ubistvo Đulija Đijaka 2000. godine. Kako piše “Tajms”, mafijaški šefovi su mu razbili zube čekićem, a telo otopili u kiselini kako bi prikrili zločin.

Slučaj je godinama bio nerešen, a razrešen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kada je jedan odmetnik iz mafijaškog klana Polverino optužio Kamarotu (56) i Napija (64) da su naručili ubistvo, tvrdeći da su pogrešili identitet čoveka kog su ubili.

“Tražili su čoveka koji se zove Salvatore, koji je optužen da je imao aferu s Kamarotijevom nećakinjom, koja je bila partnerka jednog člana mafijaškog klana. Rečeno im je da će on biti na određenom mestu u određeno vreme”, rekao je advokat Alesandro Mota koji zastupa porodicu žrtve.

Mafijaški šefovi su poslali ubice obučene kao da su policajci, a oni su naredili muškarcu da uđe u njihov auto, ali su u stvari imali pogrešnog čoveka. Poslednje što im je rekao je bilo: “Policajče, pogrešili ste, ja sam iz dobre porodice”, a zatim su mu pucali u glavu, piše “Tajms”.

Kad su krvavo telo odvezli Kamarotu, on ga je izvukao iz automobila i izudarao, a zatim su mu razbili i zube kako ne bi ostali dokazi. Telo su mu rastopili u kiselini, a ostatke su bacili u nerazvijenom području na rubu Napulja, dodaje se dalje u tekstu.

Bivši član mafije Roberto Perone rekao je policiji da je bio “najmračniji trenutak njegove kriminalne karijere” kada su shvatili da su ubili pogrešnog čoveka. Điako (26) uopšte nije imao kriminalnu prošlost.

Uoči suđenja, Kamarota i Napi su ponudili Điakovoj porodici svaki po 30.000 evra, a Kamarota je tome dodao i stan za koji tvrdi da vredi 120.000 evra.

“Prema italijanskom zakonu, moguće je da dobijete samo trećinu kazne ako za zločin platite odštetu”, objasnio je advokat Mota.

Porodica ubijenog nevinog mladića njihovu ponudu glatko je odbila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.